1. Šokolaadi ühes peamises koostisosas kakaovõis sisaldub rohkelt steariinhapet, tänu millele ei tõsta šokolaadi söömine vere kolesteroolitaset ega suurenda seetõttu ka südameveresoonkonnahaigustesse haigestumise riski.

2. Šokolaad sisaldab antioksüdante (flavonoole), mis kaitsevad südant ja veresoonkonda. Samuti on need kasulikud immuunsüsteemile ning on potentsiaalselt vähki takistavad.

3. Šokolaad sisaldab olulisi toitaineid: rauda, tsinki, kaaliumi, kaltsiumi, magneesiumi ja vaske ning B-vitamiini.

4. Šokolaad tekitab heaolutunde, kuna selle maiuse söömisel vallanduvad „õnnehormoonid“ endorfiinid.

5. Šokolaadil on kergelt ergutav mõju tänu selles leiduvale teobromiinile.

6. Šokolaadis sisalduv serotoniin on looduslik “antidepressant”.

7. Viimaste aastate uuringud on tõestanud ka, et šokolaad ei tekita aknet ega hambakaariest.

8. Šokolaad ei põhjusta lastel tähelepanupuudulikkusega seotud hüperaktiivset käitumist ehk hüperaktiivsust. Selleteemalisest teaduskirjandusest selgub, et ükski lastega seotud uurimus ei näita seost hüperaktiivse käitumise ja šokolaadi tarbimise vahel.

 

Kommenteeri